פקק

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

02/05/2010 | 20:00 | מאת: din

שלום ד"ר. אני בת 25. סובלת מדי פעם מעצירות - בדרך כלל יש יציאה כל יום, אך חלק מהזמן מלווה במאמצים, והצואה יכולה להיות קשה וכואבת. בשבוע האחרון, לקראת סוף השבוע, חוויתי יציאה מאומצת וקשה ולא מלאה. ביום למחרת לא הייתה לי יציאה בכלל - הדחף לצאת כמעט לא היה קיים, למרות שהרגשתי שנשאר שם משהו. ניסיתי לדחוף קצת כמה פעמים באותו היום אך ללא הצלחה. ביום שאחרי כן (שבת), במהלך כל היום הרגשתי צורך חזק לצאת, אך שוב פעם לא הצלחתי ללכת. כשהייתי בשירותים (כמה פעמים) ודחפתי הרגשתי גוש גדול שלא מוכן לצאת. שקלתי להשתמש בנר גליצרין בלילה (זה עזר לי בפעמים קודמות שהיה לי פקק), אך אמרתי לעצמי שאני אחכה להיום לראות מה קורה כדי לנסות להעביר את זה בטבעיות. אז היום השתמשתי בנר גליצרין, והחזקתי אותו בפנים כ-30 דקות (לקראת הסוף הרגשתי גם כאבים דוקרים עם הרצון לצאת) ואז רצתי לשירותים... אך ללא הצלחה. וכמובן שבזמן שניסיתי לצאת (עם דחף אדיר לצאת) חוויתי גם כאבים חזקים באזור פי הטבעת מחוסר ההצלחה. יכול להיות שהיייתי צריכה להחזיק את הנר בפנים עד לשעה? אני לא יודעת מה לעשות עכשיו. אני שוקלת להשתמש בעוד נר, כי זה ממש גורם לי לסבל.

דין שלום בטיפול בגושי צואה גדולים - FECAL IMPACTION - יש להשתמש בטיפול אגרסיבי בחוקנים (FLEET ENEMA) או משלשלים כ - MEROKEN. אם מצב זה נמשך ללא הטבה או יש כאב בלתי נסבל \ התנפחות הבטן \ חוסר יציאה מוחלט מספר ימים עלייך לפנות ללא דיחוי למיון כירורגי בבית חולים צבורי באזור מגורייך

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול