בעיה בהתרוקנות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

23/06/2009 | 10:07 | מאת: שירלי

שלום, אני בת 18 ומדי יום בסביבות אותה השעה אני הולכת לשירותים. הכעיה היא היא שכשאני מסיימת עדיין לא התרוקנתי לחלוטין.. לפעמים הבטן שלי נפוחה ומשמיעה קולות . זה ממש דוחה אותי. (יש ימים שבהם היציאות כן תקינות..) בסה"כ אני אוכלת מאוד מאוזן, פירות ירקות וסיבים תזונתיים ושותה לפחות 8 כוסות מים ביום. פעילות גופנית מתונה ביותר.. מה לעשות? האם זאת בעיה רצינית?

שירלי שלום כנראה שקיימת הפרעה קלה בתהליך ההתרוקנות. "המחיר" של ריבוי אכילת סיבים תזונתיים, אשר הנם בריאים ללא ספק בכמות הרצויה, הנו הופעת נפיחות, פליטת גז ולעיתים אף כאב בטן. הכמות היומית המומלצת הנה כ - 20 גרם ליממה. במידה והבעיה נמשכת ממליץ על פנייה לתזונאי\ת

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול