עצירות קשה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

15/04/2010 | 21:44 | מאת: sh

בשנים האחרונות כל החיים שלי סובבים סביב העצירות הזאת ודי כבר נמאס. ורק כדי להמחיש את עד כמה שאני סובלת מהתופעה: במשך שנה וחצי אכלתי רק (ואני מתכוונת: אך ורק!) שוקולד, וגם זה מסוג אחד מסוים שהתגלה כעוזר בהסדרה מסוימת של הסיפור הזה. לצערי הכבד מאד לא יכולה להמשיך עם הפתרון הזה מחמת עלייה ברמות הסוכר, ככה שבין עצירות קשה לסוכרת כבר בחרתי בחלופה א'. הבעיה היא שאני סובלת מאד, כפי שציינתי כל שגרת יומי סובבת סביב זה. פרפין לא עזר וגרם רק בחילות ונורמלקס כנראה פוחת ביעילות מקץ שימוש יומיומי במשך כחודש וחצי. אני מבינה שתהיה המלצה ל"המשך בדיקות מעמיקות במע' העיכול" וכו וכו וכו - אבל יש פתרון אפקטיבי שיכול לשפר את איכות חיי שהיא לא ממש טובה בגלל הקטע הזה? וכשאני אומרת אפקטיבי - לעבור לתזונת מים? רסקים למיניהם? הבעיה היא שהמשקל שלי נמוך מאד יחסית לגובהי, והלכה למעשה אני צריכה להקפיד כל הזמן לא לרזות עוד יותר מחשש לפגיעה בבריאות. ככה שמעבר לתפריט פירות וירקות שמן הסתם דלים בקלוריות בכלל יגרום להרזייה נוספת שספק אם אני יכולה להרשות לעצמי. מצד 2 אני די נואשת ושוקלת כבר חזרה לתזונת השוקולד. עזרה?.

16/04/2010 | 15:37 | מאת: ח

וגורם ליציאות טובות מרתיחים כפית אבקת כורכום בכוס מים מוסיפים לימון, ממתיקים בסוכר או דבש, משהים כ - 5 דקות ושותים.

ש שלום לא נהוג להחליף מחלה אחת באחרת. וכרת הנה מחלה קש מבחינת האפקטים על הבריאות הכללית. במידה ומיצית את כל המשלשלים והאמצעים התזונתיים השונים מציע לך לעבור בירור פיזיולוגי של תפקוד מערכת העיכול אנא פני ליחידה להפרעות בתנועתיות ותפקוד מערכת העיכול. ביה"ח איכילוב. 036974463

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול