טבליות מגנזיום

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

16/02/2010 | 19:20 | מאת: הודיה

בס"ד שלום ד"ר ישי, הומלץ לי ע"י רופא הומיאופט לקחת טבליות מגנזיום לטיפול בעצירות. הכוונה לא למשלשל, אלא לתוסף תזונה שמוכרים בחנויות טבע. אני לא בטוחה מה בדיוק העניין של המגנזיום, כי הוא נמצא גם במשלשלים, כמו חלב מגנזיום ומגנזיום ציטראט(לגבי האחרון אין לי מושג, אף פעם לא שמעתי על עליו). אני רוצה בבקשה להבין, האם נטילת הקפסולות (כתוסף תזונה) זה, בעצם, כמו נטילת משלשל..? מה שקראתי ברפרוף זה שאחת הפעולות שהמגנזיום עושה היא התכווצות של שרירים בגוף, אז כנראה שהוא גורם גם למעיים להתכווץ יותר מהרגיל ולכן עוזר בתנועתיות..? הבנתי נכון? על האריזה כתוב מגנזיום as magnesium oxide - מה זאת אומרת תחמוצת? בכל אופן, השאלה העיקרית שלי כאן היא האם נטילת תוסף מגנזיום זה בעצם כמו נטילת משלשל. כמו כן אשמח אם תוכל להתייחס לשאר השאלות גם כן. תודה רבה!

הודיה שלום מגנזיום הנו חומר הפועל כמשלשל אוסמוטי. קיימות מספר תרכובות - הידרוכסיד (הידוע ביותר), ציטראט, קרבונאט, אוכסיד ואספרטאט. ההבדלים בין החומרים הם אחוז וצורת הספיגה וכן כמובן פעילות על אברי המטרה (מערכת העיכול למשל). במינון מסויים החומרים הללו פועלים כמשלשלים.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול