כמוסות אלוה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

07/01/2010 | 11:17 | מאת: לילי

קיבלתי המלצה על כמוסות אלוה. האם הן אכן יעילות, לא מזיקות ולא ממכרות?

לילי שלום אלואה (מצמח האלוורה) הנן משלשל צמחי ותיק - משתייך לקבוצת המשלשלים הממריצים מסוג אנטרקינונים. בקבוצה זו נכללות תרופות כסינה \ קסקרה \ פרנגולה. המשלשלים הללו פועלים ע"י המרצה מוטורית של המעי לעבוד וכן ע"י עידוד כניסת מים אל המעי הגס. תרופות אלו יעילות במינון הגיוני לטווח קצוב, בד"כ אינן גורמות לתופעות לואי ואינן "ממכרות".

10/01/2010 | 21:30 | מאת: לילי

האם התרופה הזו (Bisacodyl 5mg) עדיפה על כמוסות האלוה? אני לוקחת כדור/כמוסה, פעם ב3-4 ימים.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול