סיבים ופסיליום

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

09/11/2009 | 11:01 | מאת: רונן

שלום רב ממה שאני קראתי אודות סיבים תזונתיים הבנתי - ואנא אשר או תקן אותי - הבנתי שסבים לא מסיסים הם אלו העוזרים להתרוקנות וליציאות קלות ואילו הסיבים המסיסים הם גורמים לזמן מעבר איטי יותר - והאמת לא ברור לי כל כך למה הם תורמים. מה שאני עוד יותר לא מבין זה מדוע פסיליום שלפי מה שאני ראיתי שייך לסיבים המסיסים דווקא - למה הוא תמיד מומלץ לעזרה בהתרוקנות? הרי הוא לפי מה שהוסר על סיבים מסיסים רק מאט את זמן המעבר בקיבה וכ"ו... אודה לך אם תוכל להסביר ולהבהיר.. בנוסף אודה לך אם תוכל לתת המלצה כללית אודות שימוש בפסיליום - מתי מומלץ לקחת אותו (בוקר או ערב ולפני או אחרי אוכל) על מנת לעזור להתרוקנות קלה ומהירה ורכה ובאיזה מינון? בנוסף אם מרקם היציאה הוא מישחתי האם זה אומר שצריך להפחית במינון הפסיליום או לנסות להגדילו? תודה

13/11/2009 | 21:16 | מאת: רונן

האם דילגתם בכוונה????

רונן שלום צר לי על התשובה המאוחרת. כנראה שלא שמתי לב לדילוג על שאלתך - אתך הסליחה לגבי סיבים תזונתיים - סיבים הנם רבי סוכרים אשר אינם מפורקים או נספגים במעי הדק. בהגיעם למעי הגס הם מפורקים ע"י חיידקים אנארוביים במעי. תהליך בו נוצרים חומרים שונים כולל חומצות שומן קצרות (המזרזות מעבר במעי והנן גם חומרי דלק), חומרים שונים ומשתחרר גז לחלל המעי. הסיבים הלא מסיסים עוברים רק תהליך חלקי של פעילות אנזימטית חיידקית ולכן יעילים יותר כחומרים יוצרי מסת צואה ומזרזים בצורה משמעותית יותר את המעבר במעי הגס כל הסיבים מאטים את התרוקנות הקיבה (כאבר אנטומי !!)וחלקם יוצאים משם רק בתהליך הנקרא MIGRATING MOTOR COMPLEXES המתרחש לעיתים מספר שעות לאחר האוכל. למרות האמור לעיל - הפסיליום - המופק מזרעי צמח הפלנטגו - למרות היותו סיב מסיס במים, נמצא היעיל ביותר בהקלת עצירות לפי דיווחי האיגוד האמריקאי לגסטרואנטרולוגיה. ניתן ליחס זאת ליכולת הגדולה שלו לספוח מים (X14 ) ליצור מסת צואה היוצרת רפלכסים של גלי ניע במעי הגס (HAPC`S ). הפסיליום בדומה לסיבים אחרים מתחיל לפעול לאחר 24-72 שעות של לקיחה רצופה. אין משמעות לשעת נטילת החומר. חשוב ביותר לשתות 2 כוסות מים עם נטילתו. דווקא על חומר יעיל זה היו מספר דווחים על חסימות במעי הגס (בעיקר במקרים של מחלה סעיפית במעי) ואף בוושט - כנראה בבסיס של מחלות רקע או צורת נטילה לא נכונה. כלן הסיבים בבסיס פעולתם יכולים לגרום לכאב בטן, נפיחות ופליטת גזים רבה בעיקר אם נוטלים מנה מוגזמת (מובנה בצורת הפירוק שלהם)

05/12/2009 | 05:03 | מאת: נחמה

אם הבנתי נכון הפסיליום הינו סיב מסיס במים בעל יכולת ספיגת מים עד פי 14 מהמסה שלו עצמו? אזי הוא פועל בצורה אוסמוטית במעיים ומושך מים מהמעיים ומהגוף כדי להגיע למצב של איזון, ואם הסיבים מאטים את התרוקנות הקיבה הרי שהם מעמיסים עליה נטל מיותר ועלולים ליצור קרקע נוחה להיווצרות מחלת הסרטן, בקיבה או במעי הגס, בשימוש ממושך, כמובן. הלא כן? האם יש מידע רפואי שנאסף על מקרי סרטן שכאלה? ואם כן, מהו התחליף הנכון לפסיליום בשימוש לטווח הארוך ביותר?

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול