האם יש קשר למבנה הקולון?

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

07/05/2016 | 17:36 | מאת: ורדה

כבר למעלה משנה שהיציאות שלי הן יותר בצורת גללים (איור 1 בטבלת בריסטול).נוטלת 1-2 כפות בנפייבר ביום, בעיקר בגלל אי סבילות לכמה סוגי ירקות. נורמלקס לא הוכיח את עצמו במקרה שלי והפסקתי אחרי 4 ימים. בת 69. היציאות לא קשות במיוחד וההתפנות אחת ליום. האם יכול להיות שצורת הצואה נובעת ממבנה כלשהו של המעי הגס? ידוע על כך שהוא מאוד מפותל אצלי. האם יש קשר? איזה עוד אפשרויות יש? אני שותה כליטר וחצי ביום, לא כולל מרקים ופירות.

ורדה שלום ככל הנראה הבעיה אינה מבנית אלא תפקודית. לנשים עם עצירות יכול להיות מעי ארוך יותר ואולי גם רפה יותר אם את נכנסת אחת ליום ואין קשיי התרוקנות מיוחדים - אל תעסיקי עצמך יותר מדי בנושא. חסר משמעות קלינית

06/07/2016 | 11:09 | מאת: שי זכאי

לורדה האם פתרת את הבעיה וכיצד? מזדהה עם הסימפטומים

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול