שלום למומחה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

24/04/2013 | 21:09 | מאת: גיא עילם

אני סטודנט לרפואה באיטליה מסיים שנה שישית וככל הידוע לי מלימודי גליקול-פוליאתילן הוא חומר רעיל , כאשר מעל למינון מסויים מסוגל לעשות נזקים חמורים בכליות , במערכת העצבים המרכזית ,חוסר איזון בסידן ובאלקטרוליטים ואף להוביל למוות. מעולם לא שמעתי על כך לאורך הקורס בפרמקולוגיה וכל שנות הלימודים שישנה התוויה שלו לשימוש בעצירות כרונית. normalex???

גיא שלום אתה מתכוון ככל הנראה לאתילן גליקול המשמש כאנטי-פריז למכוניות. הנו רעיל ואף אירעו מקרי מוות מהשימוש בו. פוליאתילן גליקול 3350 \ 4000 הנם תכשירים ידועים ומוכרים לטיפול בעצירות. התכשיר בארה"ב נקרא MiraLax

04/05/2013 | 11:42 | מאת: גיא

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול