עצירות וגמילה מתרופה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

26/02/2013 | 15:25 | מאת: רועי

אני בן 34, סובל מזה כשבועיים מעצירות. בהתחלה היו התרוקניות קצרות ובימים האחרונים אין כלל. בד"כ היו לי יציאות פעם פעמיים ביום. אני לא יודע אם זה קשור או לא, אבל יש לציין שבמשך 12 שנה נטלתי תרופה נוגדת דיכאון בשם רמרון (30/45 מ"ג לסירוגין), ובליווי פסיכיאטר התחלתי בגמילה ממנה החל מלפני כשלושה שבועות בהדרגתיות, כאשר בשבוע האחרון אני כבר לא נוטל ממנה כלל. עוד יש לציין שבטרם התחלתי ליטול את התרופה מלפני 12 שנה הייתי אדם רזה מאוד מאוד, ומייד עם תחילת התרופה עליתי במשקל, בהתחלה למשקל רצוי ועם הזמן למשקל עודף של 5-10 ק"ג. הייתי מעוניין לדעת אם יש קשר בין הדברים, ואם זה קשור לשינויים שהגוף עובר כתוצאה מהגמילה? (אגב, טרם חוויתי איזו ירידה במשקל כתוצאה מהגמילה). תודה.

רועי שלום רמרון יכולה להשפיע על תפקוד המעי והפסקתה יכולה להיות מלווה בשינוי בתפקוד. ממליץ על תזונה עשירה בסיבים \ שתיה מרובה \ פעילות גופנית סדירה לפני החלטה באם בכלל קיימת עצירות

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול