עצירות לילד בן 12

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

18/08/2009 | 23:15 | מאת: מלכה

בני חולה במחלה מיטוכונדריאלית עם חסר של אנזים בשרשרת הנשימתית של התא.pdhc. def ומוזן ע"י גסרוסטום אינו מהלך ואינו מדבר כלל.במהלך השנים האחרונות היה מוזן ב- A3232 ולפני כשנה עברנו לדיאטה קטוגנית ketokal אשר גרמה להיווצרות מואצת של אבנים בכליות ולכן החלטתי לבדוק האם קיימת דיאטה נוספת ואכן מצאתי את ה- ROSS CARBOHYDRATE FREE. בני מוזן כבר כשבועיים במזון זה ולאחר ימים ספורים גילינו כי אינו עושה את צרכיו כלל, כבר 13 יום. כבר 3 ימים שהוא מוזן חזרה ב- KETOKAL. מקריאה באינטרנט הבנתי שנעשה מחקר על אנשים שמנים חולי סוכרת עם מזון זה ואחת התופעות היא עצירות. לפני כ-5 ימים עשיתי לו חוקן קטן מאוד 2.5 CC של נוזל ויצא לו גוש קטן וקשה בגודל של זית גדול. למחרת עשיתי שוב את אותו הדבר ויצא גוש קשה פי 3 בגודלו מהקודם. המתנתי עד היום וראיתי שהחל להקיא ושוב עשיתי את אותו הדבר רק חילקתי את זה ל-2 פעמים רצופות שעדין לא יצא משהו משמעותי. אני חוששת מחסימת מעיים ובמקביל פוחדת לקחת אותו לבית החולים מחשש להתדבקות בשפעת החזירים. האם אוכל לעשות דבר מה בבית מבלי להגיע לבית החולים?

19/08/2009 | 20:52 | מאת: ד"ר ילנה רחמן

בבדיקה גופנית רגילה אפשר להבין אים יש חסימת העי או לא => רופא יכול להחליט לגבי ביקור במיון אם ילד במעקב ביחידה מטבולית אולי קודם לפנות לשם?

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול