חסימה ביציאות/אניזמוס

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

05/10/2011 | 20:20 | מאת: אריק

שלום ד"ר ישי אני סובל מכאבים עזים באזור פי הטבעת בעומק של 7-9 ס"מ פנימה, עברתי לא מעט בדיקות והדבר שנמצא הוא כי יש לי אניזמוס(יש לי תור לביופידבק רק בדצמבר), במקביל לכך אני סובל מחסימה עזה בזמן יציאה ואני מרגיש כאילו בעומק יש לי גוש חוסם שלא מאפשר לצואה להתקדם ואפילו להביא למצב שארגיש שאני יכול להוציא את היציאה. אמנם יש תחושה של לחץ אבל לא כזה שמאפשר יציאה. בכדי להוציא את הצואה אני צריך ללחוץ מאוד חזק דבר שגורם לכאב רב לאותו אזור ולתחושה כי בעומק פי הטבעת האזור מתקשח לבסוף יוצאים גושים קטנים הגורמים כאב עז. דבר נוסף שאני מרגיש כי התעלה צרה מאוד וכי הצואה יכולה לעבור לא במרכז אלא רק באזור שיותר צמוד לעמוד השדרה. אני סובל מכאבים עזים לאורך כל שעות היום וכמעט לא יכול לתפקד ואפילו זריקה שקיבלתי במרפאת כאב לא עזרה. אני לא יכול להמתין עד דצבמר לטיפול ביו פידבק האם יש דרך נוספת שבאמצעותה ניתן להפחית את הכאב? מיום ליום הקושי ביציאה קשה יותר ויותר מה אני יכול לעשות, הצואה נמצאת בחלק פנימי ומתקשה לצאת וגרומת לי נזק יומי יומי לשרירי פי הטבעת ? (אני שותה מלא אוכל הרבה ירקות ומעט מאוד פחמימות) אני מניח כי חלק מהעניין הוא האניזמוס אך האם זה שאני מרגיש כי הצואה לא מגיעה עד למפתח יכול להעיד על פעילות לא תקינה של המעיים? האם יכול להיות חסם אחר חוץ מהאניזמוס? תודה על העזרה שנה טובה וגמר חתימה טובה אריק

אריק שלום אם יש חשד לחסימה אורגנית יש לבצע קולונוסקופיה \ סיגמואידוסקופיה הייתי מוסיף לבירור גם פרוקטוגרפיה \ אולטרסאונד דינמי של רצפת האגן. אם הממצא היחיד הוא אניזמוס ניתן להעזר בהזרקת בוטולינום טוכסין לשרירי פי הטבעת ע"מ להרפות ולהקל על הכאב

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול