עצירות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

12/09/2011 | 14:42 | מאת: תמר

בעלי בן 64 עבר לפני 9 ימים נתוח הסרת ערמונית רדיקלית.פתיחת בטן. מאז, אין יציאות )ולא סימן .עשינו לו 3 פעמים חוקנים בבית פליט אנמה חצי כמות ,( בהוראת רופא) ניקרולט, 3 פעמים אוילק (2 כל פעם, פעמיים 2 נרות ואתמול בבי"ח הוזמן לחוקן של פליט אנה+ בשילוב מיקרולט. וגמ הפעם אין יציאות , ברור שהאוכל מכיל סיבים, כולל, ירקות פירות, תאנים ואמתול בלילה 2 כדורי לקסיקל . ואין יציאה. הבנתי שגם אם זה חסימת מעיים יש הרגשה של בחילה והרגשה כללית רעה. אבל חוץ מכאבי הנתוח ההרגשב רק משתפרת. מה עושים?????????שכחתי לציין שהו א שותה ה מ ו ן!

תמר שלום ככל הנראה העצירות היא על רקע "טראומה" למעי הגס שלאחר הניתוח ממליץ שאם אין יציאה יש להתחיל בנורמלקס \ קונסיל \ אבילק קבוע על מנת להפעיל את המעי

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול