עצירות כרונית

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

12/09/2011 | 10:43 | מאת: ניר

אימי בת 62 סובלת ממחלת טרשת נפוצה, עברה ניתוח להסרת טחול ואח"כ ניתוח בגלל חסימת מעיים עקב הידבקות. מאז הניתוח סובלת מעצירויות כרוניות. מה שלוקחת בקושי עוזר. תה סנה עוזר לה אבל היא מפחדת שהגוף יתרגל. איך אפשר לעזור לה? האם כדאי להוסיף / להסיר משהו מהתזונה? איזה טיפול תרופתי יכול לעזור (טבעי ולא טבעי)? היא סובלת מאד ולפעמים הולכת לשירותים פעם בשבוע, ומפחדת שזה יגרום לה שוב להידבקויות וחסימות מעיים. תודה רבה.

ניר שלום לאמך מספר מנגנונים אפשריים של עצירות: 1. ניתוחי הבטן היכולים לגרום להדבקויות ולהתבטא בחסימות מעי 2. טרשת נפוצה הגורמת לעצלות המעי 3. עצירות ממקור לא ברור ממליץ על צלום בטן לשלילת חסימת מעי וטיפול בנורמלקס \ לבולאק

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול