דר' ישי רון

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

05/08/2009 | 12:17 | מאת: שרית

בת 47 סובלת מעצירות כרונית כ-20 שנה, לפני 10 שנים נוספה מחלת קוליטיס. ניסיתי את כל המשלשלים האפשריים,הם מתאימים לזמן קצר וכאילו שהגוף מתרגל וזה כבר לא משפיע, היום משתמשת 40 טיפות יוביסלקס היחידי שעוזר בלעדיו אין סיכוי לשום יציאה, אני משתדלת לעשות זאת אחת לשבוע בסופי השבוע ע"מ להימצא בבית. האם יש עוד פתרון שיכול לעזור לי? תודה מראש,

שרית שלום קוליטיס מסתמנת בד"כ בשלשול ולא עצירות. המצב היחיד במחלה זו הקשור בעצירות הנו קיום פרוקטיטיס ולא קוליטיס אלא אם המחלה הנה בהפוגה מלאה. את נמצאת בעת בטיפול מקסימלי מומלץ ביובסלקס. הייתי מנסה לטפל בתכשירים מבוססי PEG - נורמלקס \ פגלקס שניתן לקחת אותם ללא חשש לזמן ממושך.

20/06/2011 | 03:19 | מאת: אריק

שלום הנני סובל כבר תקופה מעצירות אומנם יש לי יציאות אך גם אחרי זה אני מרגיש נפיחות שלא היתה לי בעבר כיום אני משתמש בלקסידין שקצת עוזר אך גם עם זה אני בקושי יכול לאכול מה שגורם לי גם לאי שינה בלילה ואי נוחות בצורה איומה אני בקושי אוכל חייב לציין מפני שאני חושש שתהיה לי נפיחות,כיום בעקבות המצב קבעו לי תור לקולונסוקופיה לבדוק מה גרם לזה,עקב המצב אני כבר חודשיים לא עובד כי אני לא מצליח לישון בגלל העצירות ונפיחות הזאת מה עלי לעשות אני צריך דחוף עזרה.נ.ב. האם שמעת על חומר בשם מרוקן שנועד לשתות אותו להכנה לבדיקת קולונסוקופיה?אשמח לקבל תשובה בהקדם ואיך עלי להכין אתעצמי לבדיקה הזו מבחינת הפרוצדורה .תודה.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול