עצירות כרונית

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

09/08/2011 | 21:14 | מאת: ע.

אני בת 42, סובלת מעצירות כרונית מגיל ינקות, עם השנים הוחמרה (בעיקר לאחר 2 לידות). יציאות 1 ל - 4 ימים, יבשות וקשות. התחלתי להשתמש בנורמלקס לפני כחודשיים. לאחר שימוש של 3 שבועות הצואה החלה להיות דקה כעיפרון, והיציאות פעם ביומיים. האם זו תופעה ידועה? האם יש צורך בקולונוסקופיה להמשך בירור?

ע שלום הצואה לא אמורה להיות דקה כעפרון - סקיבלה - תופעה זו אופיינית בעיקר למעי רגיש. אינה מבטאת בהכרח חשד לגידול במעי הגס

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול