FSH גבוה

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

23/09/2013 | 13:36 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 35, ללא ילדים. מחזורים סדירים של 28-29 יום, מזהה ביוץ בקלות ע"י מקלונים ומדידת חום השחר. לקחתי גלולות הרמונט ברצף מגיל 18 ועד לפני 5 חודשים. לאחר שלושה חודשי ניסיונות לא מוצלחים להכנס להריון ביקשתי לעשות פרופיל הורמונלי. הסיבה שביקשתי אחרי 3 חודשים ולא חיכיתי חצי שנה כמקובל היא שאצל אמא שלי הוסת הפסיקה בסביבות גיל 40 והבנתי שזה תורשתי (למרות שנכנסה להריון טבעי מוצלח בגיל 35, ושוב בגיל 41 בטעות למרות שכבר לא היתה כמעט וסת ועברה הפלה עקב מומים). להלן תוצאות הפרופיל, שבוצע ביום 3 למחזור הנוכחי: TSH 2.25 mIu/l prolactin 247 mIU/l LH 8 IU/l FSH 11.4 IU/l (ערך יחוס לשלב פוליקולארי עד 10.2) estradiol (E2) 138 pmol/l HCG-B <2 IU/l testosterone total <1.5 nmol/l hydroxyprogesterone-17 1.2 nmol/l DHEA-S 1.52 micmol/l לאור ה-FSH הגבוה, הופניתי למעקב זקיקים שהראה ביוץ ביום 15 של המחזור (הנוכחי). השאלה היא האם יש טעם להמשיך לנסות להכנס להריון באופן טבעי, או שעדיף לפנות מייד למומחה פוריות ולא לאבד זמן נוסף? מחיפוש באינטרנט הבנתי שרמה גבוהה של FSH מעידה בעיקר על כמות הביציות שנשארה, ולא בהכרח על איכותן. אבל לא יודעת עד כמה אמינים המקורות באינטרנט. קראתי סיפורים גם על נשים שעם FSH כמו שלי נכנסו להריון טבעי וגם על נשים שעוברות כבר כמה וכמה הפריות מבחנה בלי הצלחה. יש איזושהי סטטיסטיקה בנושא? יש בדיקות נוספות שרצוי לעשות שיכולות לתת מידע נוסף? ושאלה נוספת, האם יש קשר לגלולות? לפי ההיגיון שלי, אם מנעתי ביוץ מגיל 18 עד גיל 35 אמורות היו להשאר לי די הרבה ביציות... מצטערת על האורך. תודה מראש!

28/09/2013 | 18:19 | מאת: פרופ' דב פלדברג

למיכל שלום רב, לאור ה-FSH המוגבר אני ממליץ בחום לבצע בדיקת דם ל-AMH שמבטא באופן מדוייק את הרזרבה השחלתית ונותן אינדיקציה לגבי סוג הטיפול המומלץ. הבדיקה מתבצעת במספר מעבדות כמו תל השומר ומעבדת רוזנבלט בתל אביב. אין צורך להמתין ליום ספיציפי של המחזור ואפשר לבצעה בכל שלב של המחזור הוסתי. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il ** נייד 050-8481909

28/09/2013 | 20:10 | מאת: מיכל

בהמלצת רופא הנשים שלי, התוצאה היא 0.92. האם מצריך פניה לרופא מומחה בפוריות או שיש סיכוי להכנס להריון טבעי?

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות