תופעות לוואי בנטילת אסטרופם ואנדומטרין

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

18/10/2011 | 22:28 | מאת: yael

שלום. אני ביום 5 לאחר החזרת 3 ביציות מופרות (טיפול IVF) . נוטלת נרות אנדומטרין * 2 ביום וכדור 1 של אסטרופם . מאז ההחזרה יש לי כאבים בבטן התחתונה והיום התחילו לי הפרשות (לא הלבנות של הנרות) אלא הפרשות מרובות שנראות כמו מוגלה . האם אלו תופעות רגילות או שמשהו לא תקין ? הרופא שלי בחו"ל ואני קצת בלחץ תודה

23/10/2011 | 18:38 | מאת: פרופ' דב פלדברג

ליעל שלומות, ההפרשות המרובות דמויות המוגלה הינן בדר"כ הפרשות מצוואר הרחם בגלל התרופות שאת נוטלת. מצב זה הינו תקין במידה ואין סימפטומים קליניים כמו גירוי וגירוד בנרתיק או כאבים בשיפולי הבטן. במידה והדבר יופיע כדאי להבדק ע"י רופא נשים במסגרת קופת החולים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות