תרופות פיריון בהיריון

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

16/10/2011 | 14:02 | מאת: נירה

שלום, אני אחרי תרומה (שבוע שישי) ולוקחת פרוגנובה + אוטרוגסטאן + מיקרופירין. רציתי לשאול: 1) האם בטוח לקחת מיקרופירין בשלב זה? קראתי שיש בנות שהרופא אמר להן להפסיק את המיקרופירין עם קבלת בטא חיובית. 2) אני כרגע במעקב רופא גיניקולוג רגיל. הוא ממש לא מכיר את נושא הפיריון. האם אפשר לסמוך עליו שידע מתי להפסיק לי את התרופות שאני לוקחת? 3) האם הפסקת התרופות נעשית בבת אחת או בהפחתה מבוקרת? תודה רבה!

23/10/2011 | 18:32 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לנירה שלומות, ללא ספק מאוד רצוי להיות, במעקב הריון צעיר לאחר הפריה, בידי רופא פריון. כל זאת לפחות עד שבוע 12 להריון. אין מניעה להמשיך לקחת את המיקרופירין במהלך הריון צעיר ואפילו לאורך כל ההריון. את התרופות השונות לתמיכה אפשר להפסיק באופן פתאומי אך כל זאת בהנחיית רופא הפריון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות