שאלה בתחום

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

09/05/2011 | 18:06 | מאת: שלומית

שלום פרופ' פלדברג, שאלתי אותך בעבר שאלה בתחום וכעת העניין נעשה יותר אקוטואלי אך מאוד מדאיג. אודה על התייחסותך. לפני כשלוש שנים, בהיותי בת 40 בדיקת FSH ביום השלישי למחזור היתה 7.1. כעבור חודש, חזרתי על הבדיקה ביום השלישי והיא זינקה ל 8.1. כלומר, ניתן היהה לזהות מגמה של עליה ב-FSH. לפני כשנה, בהיותי בת 42, בצעתי שוב בדיקה בגין ווסת ארוכה מהרגיל כ9-10 ימים (איני נוטלת גלולות) וה-FSH היה 17! אציין כי הבדיקה נעשתה ביום ה-16 של המחזור אך הרופא התעקש כי למרות זאת הוא יודע לחשב בהתאם ליתר הפרמטרים (אסטרדיול, פרוגסטרון, LH). אני יודעת שיש רופאים רבים הגורסים כי תוצאה של FSH במועד כזה אינה תקיפה ומהימנה אך אחרים טוענים כי בחישוב נכון עם יתר הפרמטרים אפשר לקבל תוצאה תקיפה ומהימנה. הרופא התעקש כי מבחינתו התוצאה תקיפה ומהימנה וכי בדק אותה בהתאם כל הפרמטרים הרלוונטיים (הוא לא שלל אפשרת של בדיקה חוזרת אך לא בשל התאריך), הוא שוב טען כי אוכל לבצע אותה בכל יום של המחזור (מאז לא חזרתי על הבדיקה). עוד אציין כי במעקב זקיקים הרופא ראה שהמערכת חזרה לתפקוד והתרחש ביוץ. עם זאת, הדגיש כי לאור רמת ה-FSH יהיה מאוד קשה להשיג הריון. עד כה לא ניסיתי להכנס להריון (מאוד רציתי אך רק מבן זוג) וכעת, זה נעשה מאוד אקטואלי מבחינתי אולם הייתי מעוניינת אך ורק מביצית שלי, ומאז בצעתי את הבדיקות חלפה כאמור כמעט שנה ואני מאוד חוששת שאולי הFSH זינק יותר. למרות שהפורום עוסק בתרומת ביצית אני מניחה שתוכל לתת לי תשובות לשאלותי: האם נתקלת בהריון מביצית של אישה בגילי עם FSH כל כך גבוה? לאור כל המתואר לעיל (עם החלל הקיים לגבי מצבו הנוכחי של ה-FSH, כלומר ברמת ההשערה, מתוך נסיונך העשיר) האם יש לי עוד סיכוי להריון מביצית שלי אם אנסה להכנס להריון בקרוב? שוחחתי לאחרונה עם רופא הנשים והוא אמר כי קשה להשיג הריון עם נתונים כאלה וזה שבר אותי. האם יש מקום לאופטימיות? עוד פרט שאולי רלוונטי: בחודשים האחרונים אני סובלת מגרוי, אדמומיות ויובש קיצוני תחת העין - המופעים סביב תנודות הורמונאליות ואני חששת זה ביטוי לנוסף לירידה בתפקוד השחלות. תודה רבה!

13/05/2011 | 17:17 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לשלומית שלומות, תשובה קצרה על שאלה ארוכה. כן ניתן להשיג הריון גם בערכי FSH של 17. מאחר ואת כיום בת 43 עם רזרבה שחלתית מוגבלת להערכתי הדרך המהירה והיעילה ביותר להגיע להריון היא ע"י הפריה חוץ גופית או במחזור עם גירוי אן עם מחזור טבעי. בכל מצב לא נוכל לפתור את בעיותייך ע"ג האינטרנט ואשמח להפגש איתך במרפאתי (טל' 09-9581829 כל יום מ-16:00 אחה"צ) כדי לערוך בדיקות נוספות ולצאת לדרך טיפולית. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

15/05/2011 | 22:15 | מאת: שלומית

רב תודות על תשובתך!

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות