IVF האם לדחות?

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

19/03/2011 | 19:11 | מאת: *

הי, בת31נשואה שנתיים,בתאריך 13 פברואר עברתי הפלה שלישית ,כשהאחרונה היתה עם קבלת גונאל, הזרעה וקלקסן. (בשל הטרוזיגוט לפקטור5) ב18 מרץ מחזור ראשון לאחר הפלה ואני אמורה להתחיל מיד טיפול(קצר) לקראת IVF. שאלותי הן- האם כדי לחכות ולנסות טיבעי וכמה זמן? אני טסה לחו"ל בעוד חודש ובמידה והטיפול יצליח אגלה זאת יום לקראת טיסה או כבר בחו"ל האם עדיף לדחות את הטיפול? בעיקרון, אני מאוד רוצה להתחיל כבר ושאולי באמצעות ה-IVF יוכלו לזהות את הסיבה להפלות ולעזור לי. מה אתה היית מציע? תודה מראש

21/03/2011 | 17:08 | מאת: פרופ' דב פלדברג

ל* שלומות, לאור הנסיבות שציינת כולל המתח העצום לקראת טיפול ה-IVF והנסיעה לחו"ל, נראה לי שעדיף להמתין לשובך כדי להתחיל במחזור IVF "בראש נקי". בינתיים אין מניעה לנסות הריון טבעי שצריך להיות מגובה בתמיכה של פרוגסטרון, קלקסן, אספירין וסטרואידים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות