לפני טיפול IVH ראשון - דחוף

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

04/03/2011 | 18:44 | מאת: אילנית

שלום פרופ' אני ממש כבר עובדת עצות וחסרת סבלנות, עד עכשיו הייתי סובלנית מאוד אך עכשיו הכל מתחיל להתעקב ולהישתבש לי... הנני בת 37 + ילדתי ילד ראשון ללא כל בעיה, אך הרצון להיקלט להריון שני לא הלך עשינו בדיקות אני ובעלי אצלי FSH 13 ואחרי מעקב שלחודש אחרי היה 17 והיום תקין 5.3 , ובדיקת הזרע של בעלי בהתחלה היה ריבוי של 84 מיליון ותנועה חלשה. בביצוע ההזרעות היה 12 מיליון עם השבחה ל- מיליון ותנועה כ- 30 % טובים. כיום הופניתי ל- IVF לאחר חודש הפסקה חיכיתי קיבלתי מחזור לאחר איחור של כ- 5 ימים ביצעתי בדיקת דם להורמונים שהכל היה תקין חוץ מאסטרדיול שעלה ל527 ו-FSH 5.3 לאחר יומיים שוב חזרתי על הבדיקה ועדיין אותו דבר ולאחר יום כלומר כבר ביום השלישי של המחזור שלא היה חזק בכלל חזרתי על הבדיקה גם ללא שינוי בכלל. לפיכך הרופאה אמרה שלא ניתן להתחיל טיפול ל- IVF מאחר והסטרדיול גבוה מדי ובעוד 3 ימים יבוא אליה ל-US ולראות מה לעשות הלאה . בהתחלה הציעה שאקח 10 ימים פרוגסרון לקבל מחזור וזה גם יוריד לי את רמת האסטרדיול אך עכשיו לאחר שקיבלתי מחזור היא שוללת את החודש להתחיל. אני ממש כבר שבורה ורק בוכה ללא הפסקה שהכל מישבש לי ומתעכב לי. ומאוד מעוניינת לשמוע את עצתך - בבקשה דחוף.

12/03/2011 | 16:59 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לאילנית שלומות, לאור הממצאים שמסרת נראה לי שמדובר בחוסר שיווי משקל הורמונלי שתוקף אותך לפרקים, גורם לעליה של FSH ועליה של אסטרדיול. במצב כזה הדבר הטוב ביותר הוא לקחת חודש אחד של גלולות כדי להרגיע את המערכת, לקבל מחזור בצורה מסודרת ולהתחיל בפרוטוקול הכנה ל-IVF. במצב כזה אין צורך בבדיקות נוספות של FSH ואסטרדיול ויש להתחיל בזריקות להשראת ביוץ החל מהיום ה-3 של המחזור שלאחר הגלולות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות