טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

23/01/2011 | 09:29 | מאת: דפנה

שאלה : בת 37 , אני ובעלי עושים טיפולי פוריות (ivf) מזה כשנתיים בשל זרע חלש מאוד שלו. אנחנו בטיפול השישי. עד כה היו 4 הפריות מתוך 6 ומתוכן הריון אחד שהסתיים בגרדה בשל אי דופק. שאלתי היא כזו : הבעיה שלנו היא שאין השתרשות ברחם. האם באם ניקח תרומת זרע ישנו סיכוי רב יותר להשתרשות העובר ברחם? הבעיה הנה שזה פשוט לא "נתפס". האם כשיש הפרייה (ז"א שהזרע כן הצליח לעשות את ה"עבודה") כבר אין משמעות לאיכות הזרע מבחינת השתרשות? אני מקווה שהשאלה מובנת. אודה לתשובתך

31/01/2011 | 18:14 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לדפנה שלומות, ללא ספק לאיכות הזרע יש משמעות בקביעת איכות העובר ואיכות ההשרשה. לאור הנתונים שמסרת אני מציע לבצע בדיקת זרע בהגדלה של X6600 לפי שיטת פרופ' ברטוב אשר מגדירה את איכות הזרע לפי מבנה הגרעין. במידה ויש מיעוט של תאי זרע בעלי גרעין באיכות טובה מומלץ לפני IVF לבצע סלקציה של הזרע בטכנולוגיה של פרופ' ברטוב ולהזריק לתוך הביציות את הזרע האיכותי בעל הגרעין התקין. הבדיקה מתבצעת במעבדת "ספרמה" של פרופ' ברטוב. במידה ותרצי אשמח להפגש איתכם במרפאתי (טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00)כדי להכנס לעומקם של דברים ולנסות לפתור את הבעיה. יש עוד הרבה מה לעשות לפני שפונים לתרומת זרע. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות