בדיקת זרע והפרייה

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

27/11/2010 | 13:42 | מאת: דני

בדיקת הזרע שלי לא תקינה. נפח - 1.3, ריכוז -31 מיליון, מורפולוגיה נמוכה - 6%, תנועתיות - 49%. עשיתי בדיקות אחרות ואין לי בעייה בורידים. הבעיים היא שהמורפולוגיה לא תקינה. עשיתי מספר בדיקות, חלק יותר טובות וחלק פחות (הייתה אחת תקינה לחלוטין ואחת רק עם 1% מורפולוגיה תקינה), אני לא בטוח למה זה קשור. אחרי 5 הזרעות לא מוצלחות עשינו הפרייה שהצליחה אבל לא התפתח עובר, רק שק הריון. ההפרייה הייתה תהליך לא פשוט לאישתי ואני הצעתי לה לחזור ולנסות הפרעות. בנוסף התחלתי לקחת ויטמינים ולעשות דיקור. האם אתה חושב שאנחנו מבזבזים את הזמן בהפרעות בהינתן לזרע שלי (לאישתי לא מצאו שום בעיות והיא בת 30). האם הדיקור והויטמינים יכולים להשפיע משמעותית על הזרע? האם זרע כזה בכלל יכול להפרות? תודה

04/12/2010 | 11:46 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לדני שלומות, מאחר ואיכות הזרע שלך איננה קבועה ומשתנה מבדיקה לבדיקה ומאחר ורעייתך הוכיחה הריון בטיפול בהפריה חוץ גופית (שאמנם לא התפתח), לדעתי תוך כדי נטילת הויטמינים והדיקור הסיני כדאי להמשיך בהפריה חוץ גופית כדי לזרז את התהליך ולהבטיח הצלחה במהירות אופטימלית. למרות שהטיפול לא קל לאשתך טיפולי הזרעות שלא יניבו תוצאות לאורך זמן יהיו טראומטיים יותר. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות