פרופ' יקר,

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

07/10/2010 | 21:32 | מאת: רות

אני בת 37 , בטיפול IVF (החזרת עובר אחד) הושג הריון. בימים אלה אנו אמורים להחליט האם לעשות סיסי שליה או מי שפיר בשל נשאות אלפה אחד שלי ושל הבעל. שאלותינו: 1) על איזו בדיקה מבין השניים אתה ממליץ במקרה שלנו ? 2) האם יש סיכון מוגבר בביצוע הבדיקה / /בדיקות לאור זאת שההריון הושג ב- IVF.? 3) האם מומלץ לעשות את הבדיקה בבלינסון (מבחינת ניסיון הרופאים המבצעים) או שאתה ממליץ על רופא ספציפי (מבחינת הסיכון הכרוך בבדיקות הללו?) בתודה מראש, רות.

19/10/2010 | 17:51 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לרות שלומות, אני ממליץ בחום לבצע בדיקת מי שפיר ולא את בדיקת סיסי השליה בגלל אחוז ההפלות הגבוה יותר. אין שום מניעה לעשות בדיקת מי שפיר בבילינסון ואין צורך במומחה ספיציפי לכך. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות