תרומת עוברים בהקפאה

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

20/09/2010 | 10:51 | מאת: נאדיא

אני עברתי הפריה חוץ גופית לפני 9 שנים ועדיין יש לי 4 עוברים בהקפאה וכרגע אין לי שימוש בהם כי יש לי כבר שתי ילדות הייתי מאוד רוצה לתרום אותם לאחותי שהיא היום בת 48 ואין ביכולתה להרות. ואמרו לה שהפתרון הוא התרמה. האם העניין הזה אפשרי מבחינה חוקית היום בישראל??? אשמח מאוד לקבל תשובה בעניין תודה ושיהיה רק אור ואהבה

24/09/2010 | 13:07 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לנאדיא שלומות, לפי סטטוס החוק היום אין תרומת עוברים במדינת ישראל. במידה ואת מבקשת לוותר עליהם זכותך לפנות בכתב ליחידת ה-IVF הרלוונטית ובחתימתך ובחתימת בעלך יופשרו העוברים ויפסיקו להתקיים. אופציה אחרת הינה לתרום אותם למחקר אך הדבר דורש אישור ועדת הלסינקי ליחידה הנדונה. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות בארץ ובחו"ל נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות