שלום דוקטור!

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

14/07/2010 | 19:34 | מאת: הילה

נטלתי איקקלומין, זריקת אוביטרל, ועברנו השבחה והזרעה, בזכותם נקלטנו להריון, שכיום נמצא בשבוע החמישי + 5. השאלה שלי היא בנוגע לבטא: לפני שבועיים הבטא היתה 102, לפני כשבוע: 970, והיום - 2054. היום עברתי בדיקת אולטרסאונד בה נראה שק הריון + חלבון, ללא דופק עדיין. יתכן שהזמן הזה מוקדם לדופק, אבל הבטא היא מה שמדאיגה אותי מאוד, כיוון שלא עלתה כצפוי. מה דעתך? מה כדאי לעשות עכשיו? האם כדאי לחזור על בדיקות הבטא? על בדיקת האולטרסאונד? מתי? תודה מראש, הילה.

16/07/2010 | 17:18 | מאת: פרופ' דב פלדברג

להילה שלומות, נכון הדבר שבדיקות הבטא במקרה שלך לא הראו עלייה קלאסית יחד עם זאת מאוד ייתכן שבכל זאת מדובר בהריון תקין. המלצתי לחזור בתחילת השבוע על בטא נוסף ובעוד שבוע לבצע בדיקת אולטרסאונד בנסיון למצוא דופק עוברי. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות בארץ ובחו"ל התקשרי ל 050-848-1909 או הכנסי ל www.doctors.co.il/feldberg

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות