זרע באיכות נמוכה מאוד

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

28/03/2010 | 16:04 | מאת: תמיר

שלום פרופסור פלדברג, אני בן 27, ולפני כ-6 שנים אובחנה אצלי בעיית וריקוצלה דו-צדדי בדרגה קשה (בצד שמאל) ובינונית (בימין). בדיקת הזרע שביצעתי בזמנו העלתה שהוא פגום והומלץ לי על ניתוח, אותו סירבתי לעבור. הקפאתי מנה בבנק הזרע (או שמא מספר מנות, אינני זוכר בדיוק איך זה הלך) ודי הזנחתי את הנושא מאז. כעת בת זוגי לוחצת עליי לבדוק את הנושא מחדש. אורולוג (מאוד לא סימפטי, אגב) שלח אותי לבדיקת זרע נוספת, שהעלתה ספירה סבירה יחסית מבחינה כמותית (27 מיליון למ"ל) אך פגומה מאוד ברמת האיכות: תנועתיות של 35% כעבור שעה ומורפולוגיה תקינה של 3% בלבד. אנסה למקד את שאלותיי בתחום בו אתה מתמחה: 1) האם אתה מעריך שקיים סיכוי כלשהו שנוכל להביא ילד לעולם בצורה טבעית עם זרע פגום ברמה הזאת? 2) האם להערכתך קיים סיכוי סביר יותר לילד בדרכים אחרות (IVF/אחרות אם יש)? 3) למרות שאינך אורולוג, האם אתה ממליץ על ניתוח בניסיון לפתור את בעיית הוריקוצלה, או שגם זה לא צפוי לשפר את איכות הזרע? האם אתה מכיר טיפול אחר? ברור לי שבכל מקרה יש צורך בבדיקה חוזרת והשוואה לתוצאות בדיקה ישנה (שאיננה ברשותי כעת), אך אודה לך אם תוכל להשיב על השאלות בהסתמך על תוצאות בדיקה זו בלבד. תודה רבה, תמיר

01/04/2010 | 21:19 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לתמיר שלומות, 1. קשה לענות על השאלה בהחלטיות אך סיכוי קיים תמיד. כדאי לנסות לפחות 6 חודשים רצופים במידה ובת זוגתך פוריה מבחינתה. 2. אם לא יהיו תוצאות כעבור 6 חודשי ניסיון כדאי להתחיל בטיפול פוריות. 3. אני ממליץ על צינטור וחסימה של כלי הדם באשכים לפי שיטת גורן-גת, בגלל שהוארוקוצאלה הוא דו צדדי. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות בארץ ובחו"ל התקשרי ל 050-848-1909 או הכנסי ל www.doctors.co.il/feldberg

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות