טיפול באסטרופם ונימול בקרסול

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

08/10/2022 | 16:56 | מאת: סיגל

שלום דר גילי מעל 50 והנני בטיפול לקבלת תרומת ביצית.עברתי את כל הבדיקות האפשריות דם, כולל פקטורי קרישה,מבחן מאמץ ואקו לב. כל הבדיקות תקינות. עם התחלת הטיפול באסטרופם לעיבוי הרירית,מינון נמוך של כ 4 מג ביום,החלו תופעות מוזרות של נימול בקרסול שמאל ותחושת כבדות. בלילות הרדמות יד ימין ושמאל לסירוגין. תחושת שריפה(הייתה גם לפני הטיפול)לסירוגין בשתי הרגליים ולעיתים דקירה בכף הרגל. כששאלתי את רופא הפיריון אם ליטול מיקרופרין כבר בשלב הזה,אמר שלא והמליץ על נטילתו רק עם הוספת האנדומטרין (כפי שהמליץ 2 טבליות ביום).לפני כיומיים שוחחנו והוחלט להוריד את מינון האסטרופם לכדור אחד בעקבות הדיווח שלי על תחושת הנימול. אני לפני החזרה ובטרם אעשה זאת אשמח לתשובתך על מס שאלות. 1.איזה עוד בדיקות היית ממליץ לבצע לבירור העניין? 2.האם מומלץ ללוות את כל הטיפול כולו באספירין? 3.האם תופעות מעין אלה יכולות להעיד רק על זרימת דם לקויה או שייתכן גם עניין אורטופדי,פריצת דיסק לא ידועה או ענינים אחרים?

איני יכול לקבוע מה הסיבה לתלונות רק על סמך התאור. ממליץ להתיעץ עם הרופא המטפל.

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות