להיכנס להריון בגיל 47

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

20/08/2021 | 00:29 | מאת: אורית

שלום. אני בדצמבר יהיה בת 47. יש לי בת בת 7 בריאה ומאושרת. נפרדתי מהאבא של הילדה לפני שנה. היא כל הזמן מבקשת עוד אחות. אני מתלבטת אם להיכנס לתהליך של הריון. יד לי דני ערבים בשבוע חופשיים וכל שבועיים שבת חופשית. אני מרגישה שעוד שנייה "הדלתות נסגרות" האם בגילי אפשר לעשות בדיקת איכות של הביציות נכנסתי להריון בגיל 39 בניסיון החמישי. האם בגילי אפשר לשאוב ביציות ואקנה מבנק הזרע, זרע? הכי מלחיץ אותי זה ילד עם מומים. הבנתי שבגיל הזה הסיכוי גדול. האם אפשר להקטין את הסיכוי? וגם מה העלות של כל הפרוצדורה? בדיקת איכות הביציות וכל מה שצריך? בקיצר הרבה התלבטויות האם לוותר או שלא. תודה רבה

21/08/2021 | 10:48 | מאת: פרופ' משיח שלמה

בגיל 47 אין סיכוי להרות מהביציות שלך. האפשרות היחידה היא תרומת ביציות. בתרומת ביציות הסיכון למומים עובריים כולל תסמונת דאון היא לפי גיל התורמת. מאידך, יש לבדוק בקפדנות את בריאותך כי בגילך יש יותר יתר לחץ דם וסכרת בהריון.

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות