חרדה מלידה+גז צחוק

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

18/12/2010 | 14:50 | מאת: קורין ויקטור

שלום,שמי קורין בת 32 הריון ראשון נכנסת בעזרת ה' לשבוע 32 שאלתי היא האם יש אפשרות לקבל גז צחוק במהלך כל הלידה מתחילתה? מנסיון זה עוזר לי להרגע ונותן לי תחושת רוגע (במרפאת שיניים חוויתי גז צחוק במהלך ניתוח)והבנתי שרק לסירוגין נותנים את הגז בחדר לידה אני די לחוצה מהלידה ויש לי חרדות קשות. להתייחסותך אודה. שבוע טוב, קורין

06/01/2011 | 02:26 | מאת: הריונית

אמרו לנו בקורס הכנה ללידה שגז צחוק לא משכך כאבי צירים, אלא רק נותן לך תחושת רוגע בזמן הצירים. הרופא בקורס אמר לנו שזה לא הדבר שהכי עוזר לאישה במצב של כאבי צירים, ומעטות הנשים שמסכימות לעשות זאת. הרופא גם אמר שאם לקחת גז צחוק אז את לא תהי במיטבך ולא תמיד תשתפי פעולה בלחיצות, מה שיפריע לתהליך הלידה.

23/05/2011 | 12:04 | מאת: טל דולה

קורין יקרה בימנו בחדרי לידה רבים לא קיימת האפשרות של גז צחוק,לכן תחילה חשוב שתבררי באיזה בית חולים באזורך קיימת האפשרות. במקרה של חרדות מהלידה הייתי מציעה לך להתחיל לעלות אותן ולטפל בהן כבר עכשיו, על ידי שיחה עם תומכת לידה או מדריכת הכנה ללידה, למידה על תהליך הלידה. דבר שיכול לעזור עם הפחדים. טל- 0524507250

21/11/2012 | 01:39 | מאת: חופית מנו דולה

בית החולים היחיד שמשתמש בכך הוא "מאיר" בכפר סבא. את הגז לא לוקחים בצורה רציפה אלא כשמתחיל הציר כי אפשר לשאוף אותו לזמן מוגבל רצוף. הוא באמת מרגיע ועוזר להתמודד עם הלחץ והכאב שמתגבר בעיקבות לחץ והתכווצות. מניסיון, יש דרכים אחרות,לא פחות אפקטיביות להירגע, והרבה פחות מגבילות ממסיכה וחומר כימי. אני ממליצה לעשות קורס הכנה טוב וללמוד כלים להקלה על כאב צירים. ולשקול לקחת דולה איתך -זה מאוד מקל על ההתמודדות. בהצלחה.

מנהל פורום לידה טבעית