לידה ללא נוכחות אנשי מקצוע

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

20/11/2010 | 12:48 | מאת: שני

אני גרה רחוק מאד מכל בית חולים ובאופן אישי גם מעדיפה לחוות לידה ללא נוכחות רופא או מיילדת (רק עזרה מבן הזוג), אך כמובן שיש חששות מתסריט שכזה. לכן יש לי בינתיים שתי שאלות- 1. מה קורה אם חבל הטבור נכרך סביב העובר, כמה ארוע כזה נפוץ והאם יש דרך לאתר זאת ללא מיכשור רפואי תוך כדי הלידה ולמנוע סיבוך? 2. אם התינוק נולד ואינו נושם, אך עדיין חבל הטבור מחובר אליו, האם אינו מקבל בעצם את כל אספקת החמצן הדרושה לו? כמה זמן ללא נזק יכול תינוק להשאר במצב זה עד שמתחיל לנשום לבד?

21/11/2010 | 11:37 | מאת: רינה שחר

לא ניתן לאבחן חבל טבור כרוך סביב הצואר ללא מכשור רפואי בעזרת מכשור רפואי ניתן לראות סימנים המעידים על חשש לסבל עוברי שאחד מסיבותיו חבל טבור כרוך סביב הצואר. בקשר לשאלתך השניה חבל טבור אינו יכול לספק חמצן לאורך זמן וחסר חמצון יכול לגרום לנזק בילתי הפיך.

מנהל פורום לידה טבעית