כוויה משמן רותח דרגה מספר שתיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

28/04/2016 | 21:57 | מאת: עדי

שלום רב, נכוויתי בכף ידי משמן רותח, לאחר שטיפה במי ברז קרים במשך כ 15 דקות וללא הקלה משמעותית התפניתי למיון. בכף היד הייתה שלפוחית אחת ארוכה לאורכה ועור חשוף. נקבע כי מדובר בדרגה 2. לא נתנו לי זריקת טטנוס (זה לא עלה על הפרק אך מאוחר יותר קראתי שלעתים נותנים. לא עשיתי טטנוס מעל 12 שנה) מה שכן עשו היה למרוח במשחה היקומיצין ולחבוש את הפצעים. נאמר לי להחליף פעמיים ביום תחבושת למשך חמישה ימים ואז לפנות לפלסטיקאי. שאלותיי: 1. האם עליי לדרוש זריקת טטנוס במצב שכזה? 2. מה הסיכון שעלול להתפתח בעקבותיו עליי לפנות לפלסטיקאי לצורך מעקב? אשמח לאינפורמציה בנושא המון תודה עדי

02/05/2016 | 13:26 | מאת: יוני

אקדים ואספר כי בני בן השנה נכווה בדרגה 2 לאחר כשלושה שבועות אישפוז , ולאחר כחודשיים בהם לא נסגרו הכוויות שמענו על הגב' גרין וניגשנו לקבל ממנה הדרכה וטיפול . התוצאות היו "מופלאות" הפצעים שהיו פתוחים נסגרו תוך 48 שעות ! והחלימו באופן מהיר , בהמשך קיבלנו טיפול נגד ההצתלקות . אודה כי מול טיפול כזה לא יכולתי להישאר אדיש והתחננתי בפניה כי תלמד אותי את שיטת הטיפול , כיום אני מטפל בעצמי במשחות שלה כבר למעלה מ8 שנים והתוצאות מדהימות , כוויות מטופלות ללא צורך בחבישות לחץ ויריעות סיליקון ללא ריצות לרופאים וטיפולי פלסטיקה . פרט נוסף חשוב - הטיפול נעשה במסגרת גמ"ח (גמילות חסדים) ללא כל תמורה למעט מחיר החומרים . אשמח לעזור בעצמי או להפנות לגב' גרין יוני רוזנברג 054-4459755

כדאי לפנות להמשך המעקב. אינני רואה חשיבות לתת זריקת טטנוס בשלב זה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית