גוש שומני בראש - טיפול ובדיקות

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

21/02/2016 | 14:17 | מאת: ללית

מזה זמן רב, אולי שנתיים לפחות ואולי יותר, יש לי גוש שומני בקרקפת שהולך וגדל ולעיתים גם מציק לי קצת במגע. איזה בדיקות צריך לעשות ע"מ להבין מה זה ואיזה תהליך כירורגי להוצאה? הבנתי שיש אולטרסאונד אבל איזה? ואיך מרדימים מקומית בקרקפת ? נשמע כואב מאוד.. תודה.

לפי התאור מדובר ככל הנראה בבלוטת חלב שהפרשת החלב ממנה כלואה בתוכה. יש מקום לפנות לבדיקה, שכן, כאשר האבחנה ברורה כנ"ל אין צורך בהדמייה. הטפול הינו כריתה של הנגע בהרדמה מוקמית. נותרת צלקת קטנה במקום החתך. כאב, הוא עניין יחסי, אך ניתן להרגיע ולומר שהרדמה מבקום זה גורמת לרב המטופלים כאב קל בלבד, ולרגע קל.

02/08/2018 | 02:09 | מאת: נאני

איך מרדמים אנו מפחדת שתהיה ההרדמה במזרק בראש וכואבת

קרוב לוודאי מדובר בציסטה של בלוטת חלב, אכן, בהרדמה מקומית מוציאים אותה. ההרדמה איננה כואבת יותר מאשר כל מקום אחר בגוף.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית