עור ורדרד- לבן מתחת לגלד

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

09/04/2024 | 14:29 | מאת: שיר

שלום, בני בן 6 התנגש/השתפשף בקיר מחוספס ("שפריץ"). כתוצאה מכך נוצר לו שפשוף גדול במצח בצורת עיגול. לא ירד דם נוזל אך היו לו נקודות שטחיות של דם. לאחר כיומיים נוצר גלד. לאחר כשבוע הגלד התקלף/נשר ומתחתיו יש עור חלק בצבע ורדרד-לבן. האם הכתם של הצבע ישאר כך תמיד או שזה יקבל את הצבע של העור? אציין שצבע עורו יחסית כהה. עברו שבועיים מהפציעה.

קשה מאד לנבא. יש להקפדי על שמוש במסנני קרינה 0 בכלחשיפה לשמש, גם בחורף, ככל שכך יהיה ההבדל בצבעים בין האזור הפגוע לברי, יהיה עדין יותר, אם כי לא בהכרח יהיה שיוי צבע.

11/04/2024 | 12:06 | מאת: שיר

תודה רבה על המענה. אשמח לשאלת הבהרה: במשפטך האחרון: "אם כי לא בהכרח יהיה שינוי צבע", התכוונת שלא בהכרח ישאר ההבדלים בצבעים והכתם הלבן יחזור לצבע העור המקורי או שמא התכוונת שלא בהכרח יהיה שינוי בצבע הלבן וכך הוא ישאר? תודה

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית