צורת טבור לאחר ניתוח בקע טבורי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

05/03/2024 | 04:37 | מאת: ירום נ

שלום, לפני כחודש עברתי ניתוח פתוח לתיקון בקע טבורי. ולאחר מכן החתך נסגר עם תפרים פנימיים. לאחר הניתוח צורת הטבור שלי התעוותה לגמרי (לפני היה פשוט חור, ולאחריו יש מספר גושים בולטים מבתוכו שנראים גם לא סימטרי ולא אסטטים וגם לא תפורים כל כך טוב). שאלתי את המנתח למחרת הניתוח אם זה נראה סטנדרטי והוא אמר שיש נפיחות וזה לאט לאט ירד, אבל עבר כבר חודש ויש שינוי מינורי בלבד. רציתי לשאול אם במצבים כאלה יש משהו לעשות? האם זה באמת יכול עוד לרדת בחודשים הבאים ולהתכווץ ולהיראות רגיל אז כדי להמשיך לחכות או שהייתה בעיה בתפירת האזור ואם כן האם יש פרוצדורות שניתן לעשות? תודה רבה

שלום רב, כעקרון בכל המתוחים הללו התוצאה הסופית, לטוב ולרע, מתבהרת רק אחרי כשנה, לכן, נדרשת סבלנות. ובכל מקרה, הכתובת הנכונה לקבל תושבות היא -המנתח שיודע בדיוק באיזו שיטה נקט.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית