מניעת צלקת לאחר ניתוח מוז על האף

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

27/02/2024 | 11:18 | מאת: אורית

שלום בעקבות ממצא של נגע מסוג BCC על האף, בוצע ניתוח מוז, 10 מ"מ. נתפר עם תפרים נספגים, והנחיה לחבישה (והחלפה) עם פלסטר ומשחה אנטיביוטית למשך 7 ימים. האם יש דרך לזרז לאחר מכן את ריפוי הפצע ומניעה עד כמה שאפשר של הצלקת? יש טיפול כלשהו שכדאי ליישם לאחר סיום ה-7 ימים? וזלין? משחה כלשהי? ממתי אפשר להתחיל ולמשך כמה זמן צריך? תודה רבה

שלום רב, אני תמהה מדוע אינך מפנה את השאלות הללו למנתח. כל מנתח ודרכו הייחודית להשיג את התוצאה המיטבית.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית