bcc, האם עושים ביופסיה לפני טיפול?

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

09/02/2024 | 00:12 | מאת: יואב

שלום גידול מסוג bbc באזור הפנים, האם מספיק אבחנה של רופא עור לפי מראה עיניים או שלפני ניתוח נהוג לעשות ביופסיה? האם יש טיפול יעיל מלבד טיפול ניתוחי שכרוך בצלקות וכדו'? למשל טיפול פוטודינמי? מי הרופאים שמבצעים ניתוחי MOHS? כי ראיתי (אפילו באותו בית חולים) יש רופאי עור שעושים ויש כירורגים פלסטיים, האם יש עדיפות למי מהם? תודה

הכל לפי המצב... אפשר לאבחן קלינית, ואם לא בטוחים מסירים ושולחים לבדיקה הסטולוגית, אם לא יצא בשליחות באזורי מפתח בפנים, יש לבצע בשיטת מוס. יש פלסטיקאים שעושים ויש רופאי עור, לא ניתן לדרג בינהם.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית