נגע באף, מה האבחנה ומה האפשרויות?

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

05/02/2024 | 16:07 | מאת: נעמה

שלום בת 73 בסביבות שנה או יותר יבלת חדשה על האף בצד שמאל, לפני כמה ימים דימם בעקבות גירוד, בעקבות זאת פנתה לרופאת עור שהפנתה לבדיקה ויעוץ אצל רופא עור במרפאת מוהס. באבחנה כתוב: BASAL CAL CARCINOMA UNSPECIFIED (BCC) DD 1. מה האבחנה? והאם יש התייחסות לשלב או לחומרה? 2. האם מדובר במשהו מקומי בלבד או שיכול להתפשט? 3. מה רמת הדחיפות לתור אצל מומחה? 4. האם מרפאת מוהס זה המקום הכי מתאים למקרה כזה או שיש אופציות טובות נוספות? 5. האם יכול להיות שמדובר במשהו שאין לו כל משמעות ואינו מצריך כל טיפול? תודה

מדובר בגידול השכיח ביותר במין האנושי, הוא מקומי, לא שולח גרורות, הוא גדל מקומית, יש בהחלט סיבה להרחיקו, הדרך הנאותה להסירו היא בטכניקת מוס המאפשרת הוצאת הגדול כולו בלא להקריב כמעט רקמה בריאה. לא בכול, אך יש לפעול בזמן סביר.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית