תפר חיצוני שלא נפלט כבר חודש

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

18/11/2023 | 15:17 | מאת: עדי

שלום. לפני כחודש הסרתי נקודת חן ותפרו את האיזור בתפרים פנימיים ואחד חיצוני. חודש לאחר מכן מסתבר שהתפרים נפתחו והאיזור בשד פתוח לחלוטין. נאמר לי לחבוש בחבישת פולימם למשך חודש ולהגיע לביקורת. כך אני עושה.. הבחנתי שהתפר החיצוני(שהיה אמור ליפול/להפלט מעצמו) עדיין שם וכרגע מכוסה כל היום וכל הלילה בפולימם(אני מחליפה את החבישה פעם ביומיים). האם יכול להווצר מצב שבו התפר הזה פשוט יתאחה יחד עם העור לאור החבישה ולמעשה לא יפול/יפלט.. האם זה מסוכן? לצערי הרופא לא נמצא ב3 השבועות הקרובים ואני חוששת כאמור שחבישת הפולימם תגרום לתפר(שגם ככה בקושי רואים אותו) להתאחות עוד יותר בתוך העור ולגרום לזיהום/דלקת בהמשך. כאמור- זה תפר חיצוני ולא מהפנימיים שנועדו להשאר. אשמח לעצה..במרפאת האחיות אמרו שזה לא באחריותם ולהמתין 3 שבועות עד לחסרת הרופא. תודה לך

לא יקרה דבר אם התפר יישאר/יפלט/יוסר. בכל מקרה מציע לפנות לאחות שתהיה מוכנה לבצע פעולה פשוטה זו.

18/11/2023 | 16:07 | מאת: עדי

תודה לך

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית