כוויה מדרגה 2 - אשמח אם תוכל לענות ולעזור לי , אני במצב נפשי גרוע

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

07/11/2023 | 19:39 | מאת: דועא

שלום דוקטור , אני בת 25 , לפני שבוע ב 30.10 נשרפתי במים רותחים על ירך הרגל הימין (השטח ממש גדול) כמעט 3/4 הירך מלמעלה , ברגע הראשון הלכתי לקופת חולים ישר , הם אמרו לי שזאת כוויה מדרגה ראשונה , לא היה כלון רק העור היה אדום ב 31.10 , כשתעוררתי , היה לי שלפוחיות ממש גדולות , הלכתי לקופת חולים ואמרו לי שזאת כוויה מדרגה 2 , וישר הרופא נתן לי הפנייה לכירורג , הכירורג הסיר לי את כל השלפוחיות וקלף לי את הפצע , ונהיה פצע פתוח , נתנו לי למרוח סלבירול ולשנות את התחבושה פעם ביום מיום שלישי עד שבת , בראשון ובשני נתנו לי למרוח סינטומיצין ולא עזר לי כלום (לא יודעת למה האחות נתנה לי את זה , למרות שלא היה לי זיהום או דלקת) , היום עוד פעם הלכתי לאותו כירורג , נתן לי להשתמש בפלמינל הידרו ואמר לי שזאת כוויה דרגה 2 ב . יש לי כמה שאלות , איך אוכל לשלוח לך את התמונה של הכוויה שתכוון אותי מה לעשות ? האם כדאי להשתמש בפלמינל ? כמה זמן בערך יקח להחלים ? ואם יהיה צלקות עור ? (לא רק בצבע )

במגבלה של אי בדיקה, אך גם תמונות לא יועילו, הרי הטפול שאת מקבלת נראה בסדר, תוכלי גם להעזר באחות של קופת החולים אליה את משתייכת. כויות כאלה נרפאות תוך 2-3 שבועות, ככל שהרפוי מהיר יותר (בסביבות השבועיים) הסכוי לצלקת נמוך יותר, ואולי יהיו שינויי צבע.בכלמקרה אחר הרפוי יש להשתמש באופן קפדני במסנן קרינה עם הגנה של 50 בכל חשיפה של האזור לשמש.

08/11/2023 | 17:18 | מאת: דועא

אז להמשיך בפלמינל פורט? וכל כמה צריך להחליץ את התחבושת ?

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית