חבישה שנפתחה אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

17/10/2023 | 09:40 | מאת: נגה

שלום. לפני 20 שעות עברתי הליך כירורגי של הסרת נבוס נקודת חן חשודה בשד. שמו לי תפרים פנימיים ואחד חיצוני ועל זה פלסטר פרפר. חצי שעה אחרי ההליך בדרכי הביתה החל דימום קל, בבית שמתי פלסטר גדול סטרילי על המקום וזה עצר את הדימום. הבוקר הוצאתי את הפלסטר הגדול ובעקבותיו הפלסטר פרפר גם נפל. המקום נראה אדום וסגול..לא נראה נפוח ויש דימום ממש ממש קל מנקודה שנראית פתוחה, לא תפורה. יש כאב קל במקום, כאילו דוקרים אותי קלות. נסבל בהחלט. שמתי פלסטר סטרילי חדש על המקום במקום הפלסטר פרפר שנפל. הרופא מהיום במילואים ואין מענה של רופא חלופי. האם התהליך שתארתי למעלה נשמע תקין? כאב דוקר קל, איזור אדום/סגול, קצת מדמם עדיין אחרי 20 שעות, והחלפה עצמית לפלסטר גדול סטרילי. לא מרחתי כל משחה(לפי הוראות הרופא שאמר שאין צורך) ולא שטפתי את האיזור עדיין. ברור לי שקשה דרך אינטרנט אך מנסה את מזלי..אלא אם זה דורש פניה למוקד רפואה? תודה לך

מקווה שעדיין רלבנטי, והדמום פסק, שטף הדם מסביב-התת עורי, הינו מקובל, כעקרון אם אין כבר דימום ניתן להסיר את החבישה ולהתרחץ, אלא אם המנתח קבע אחרת...

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית