אקסיזיה, punch ו-shave של שומות חשודות

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

03/10/2023 | 02:55 | מאת: דודו

בספרות הרפואית, וגם בסרטונים ביוטיוב מחו"ל שמשקפים את הפרקטיקה שם, נראה שההתמודדות המקובלת עם שומה חשודה היא ביופסיה בשיטת punch או shave באמצעות ציוד ייעודי (עט punch או מכשיר שדומה לסכין גילוח בשביל shave). לעומת זאת, בישראל מהניסיון שלי ושל מכרי הטיפול בשומות כאלה הוא שפלסטיקאי בקופת חולים מבצע אקסיזיה מלאה עם סקלפל של השומה החשודה בחדר פעולות זעירות באמצעות ערכת פלסטיקה חד פעמית שהקופה מספקת לו. מה ההסבר לפער הזה בין הפרקטיקה המקובלת בחו"ל ובספרות הרפואית לבין מה שמתרחש בפועל בישראל?

הבדיקה שעשית לא משקפת את המצב, אין כל הבדל בין מה שנעשה בארץ לבין בחו״ל...

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית