ניתוח לתיקון גינקומסטיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

05/09/2023 | 13:49 | מאת: אבי

שלום, לפני כ-12 שנים בגיל 18 עשיתי ניתוח לתיקון גינקומסטיה שהתחילה אצלי בגיל 12 ותוך שנה-שנתיים הגיעה לדרגה חריגה (הפטמות היו מתנפחות כמו בלון וכואבות רוב הזמן) וסבלתי ממנה כל הנעורים בגלל שרופא המשפחה שלי סירב להפנות אותי לניתוח לפני גיל 18, למרות המצב החמור, בטענה שיש כאלה שזה עובר להם אחרי גיל ההתבגרות. כשכבר קיבלתי את ההפנייה המיוחלת קבעתי תור אצל מנתח בכיר וותיק בבי"ח הדסה (שאמר שמבחינתו הוא היה מנתח אותי גם בגיל 14), הוא ניתח אותי ועל הדרך גם עשה שאיבת שומן מהחזה (שלא הייתה מתוכננת עד כמה שידוע לי). אבל מאז יש כמה בעיות: 1. כנראה שאבו יותר מידי שומן, כך שנוצר מצב שהחזה כולו שטוח בהרבה מהנורמה ובנוסף בשני הצדדים יש כמו שקע מהאיזור מתחת לבית השחי עד הפטמות. אני שמתי לב לזה כבר לאחר ההחלמה מהניתוח והלכתי לפגישה עם המנתח שאמר שהוא לא רואה בעיה ולדעתו יצא יפה, ושאם אני רוצה שאעשה כושר וזה יסתדר. עברו שנים שבחלקן עשיתי כושר ובחלקן עליתי הרבה במשקל ועדיין מצב החזה נשאר תמיד כשהיה (אפילו כששאר הגוף השתנה). כשהתעקשתי הוא אמר שאם אני רוצה הוא ישאב לי שומן ממקום אחר ויזריק לחזה, אבל הוא אמר את זה בצורה כל כך כאילו אני סתם אומר והוא לא רואה בעיה שחששתי שהוא יעשה את ההזרקה, ובינתיים 12 שנים אחרי נשארתי ככה. 2. במשך שנים, למעשה עד לפני שנתיים בערך, סבלתי מכאבים במקום הניתוח, במיוחד כששכבתי או עשיתי תנועות מסוימות. אפילו במגע עדין האיזור היה כואב ורגיש. עד היום מציק לי קצת אבל פחות מבעבר. גם בעניין זה כשפניתי למנתח הוא אמר שלא יודע למה זה. 3. דבר נוסף שמפריע הוא שהפטמות עדיין מתרחבות ומתכווצות כמו לפני הניתוח, ההבדל רק שהן לא מתנפחות כמו פעם. כלומר במשך רוב הזמן הפטמות שלי ענקיות ושטוחות (ושקועות) ורק מידי פעם הן מתכווצות ונהיות קשות ובולטות (עם הרבה נקודות). זה כאילו הבעיה עצמה לא ממש נפתרה. בנוסף יש לי צלקות שחורות על הפטמות שמידי פעם מתקלפות אבל לא נעלמות. הנושא הזה מטריד אותי מאוד ואני כאמור סובל ממנו מגיל 12 ולא מוריד חולצה בגללו. מהחשש שלא לעשות יותר נזק לא חזרתי לניתוח נוסף, למרות שלדעתי צריך, אבל חשבתי לפחות להתייעץ עם עוד רופא לגבי המצב שלי כדי לשקול מה לעשות.

הפלטפורמה הנוכחית איננה מחליפה בדיקה רפואית, ולכן קשה לי לענות על שלל השאלות.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית