LIPOMA פשוטה בתוך השריר

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

17/07/2023 | 15:25 | מאת: יאיר

שלום בשנות הארבעים עשיתי בדיקת MRI ירכיים בגלל כאב בירך ימין, ושינויים שנראו במפרקים בצילום רנטגן. אני מחכה לתור אצל האורטופד. בפענוח ה-MRI מופיע בין השאר: גוש שומני בתוך שריר הגלוטאוס באק סינוס מימין נגע בגודל של *68*45*107 מ"מ ללא מרכיב וסולידי ללא האדרה חריגה..צמוד לעצב הסכיאטי ללא מעורבותו. 1. האם זה ממצא שדורש בירור וטיפול? 2. האם מדובר על משהו חריג בגודלו? 3. זה ממצא שקשור גם לכאבים או אין קשר לכאבים? 4. זה שהוא סמוך לעצב הסכיאטי, מה המשמעות של זה? שזה גורם סיכון? 5. כשכתוב בפענוח ללא מעורבות עצם סכיאטי, יכול להיות שבזמנים מסויימים או פעילות או תנוחות מסויימות זה כן מערב את העצב? 6. לאיזה תחום רפואי זה שייך? מי מטפל בדברים מסוג זה? תודה רבה

כדאי להפנות את השאלה למומחה באורטופדיה

24/07/2023 | 01:19 | מאת: יאיר

שלום בהחלט אפנה לאורטופד אך שאלה כללית שקשורה גם לתחום של כירורגיה פלסטית. כשמנתחים במקום כזה, בין אם מדובר על ניתוח להסרת ליפומה או כל ניתוח פלסטי באזור, איך ההחלמה? זה הרי האזור שעליו יושבים, איך אפשר לשבת אחרי ניתוח? תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית