פריחה מסביב לצלקת ניתוח טרייה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

11/07/2023 | 18:52 | מאת: דליה

לאחר כשישה שבועות מהניתוח התחלתי לשים לב כי מסביב לצלקת התפתחה פריחה אדומה. חשוב לציין כי שמו לי תפרים נמסים במקום. פניתי לרופא והוא נתן לי משחה באטוקורן g אך למרות שאני מורחת לא ניכר כל שינוי. האם יכול להיות שאני אלרגית לתפרים ובגלל זה המשחה כרגע לא ממש עוזרת? חשוב לציין שאין זיהום או חום או הפרשות כלשהן מלבד פריחה לכל אורך הצלקת.

קשה לי לחוות דיעה מבלי להתרשם אישית, נראה ש טפול הוא מתאים, לעיתים תהליך הספיגה של החוטים עשוי לגרום לאדם מקומי, שכן מנגנון ההמסה שלהם הוא באמצעות תאי דם לבנים-תאי דלקת. התהליך עשוי להפסק עם השלמת הספיגה.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית