קרע בתנוך האוזן מפציעת עגיל

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

03/11/2013 | 08:08 | מאת: דינה

שלום רב, ביתי בת 8,5 עונדת עגילים מזה חודשיים. עד לפני מספר ימים הכל היה תקין. אתמול, בזמן החלפת העגילים, גיליתי, כי אחד מהעגילים היה סגור צמוד מדי לאוזן וכנראה מהלחץ של הפינות שלו הופיעו שני קרעים, כמו חתכים קטנים, לצידי החור. הדבר קרה באוזן אחת בלבד. שאלתי את ביתי האם היא הרגישה כאב כלשהו והאם היה משהו מיוחד שהיה יכול לגרום לפציעה והיא לא זוכרת שום דבר כזה. אינני יודעת מה לעשות - להוריד לגמרי את העגילים ולתת לאוזן להתרפא (אבל אז החורים ייסגרו והבת לא מעוניינת להוריד עגילים), לקנות עגילים בגודל מינימלי, כדי שלא יוכלו לזוז? האם האיזור יתרפא בעצמו ללא צלקת, או שצריך לעשות משהו בעניין? בתודה, דינה

במיגבלות שכופה עלינו כלי התקשורת הזה, אינטואיטיבית אני מציע בשלב זה לא להוריד את העגילים, להשתמש בתכשיר אנטיביוטי, ואם לא יפרא בתוך שבועיים יש צורך ביעוץ רפואי אישי.

03/11/2013 | 22:07 | מאת: דינה

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית