שמירה על היגיינה לאחר תפרים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

25/08/2013 | 15:43 | מאת: א

שצום רב, עשיתי היום מיני ניתוחון בהרדמה מקומית להסרת נגע במפשעה. הדבר היחיד שהרופא אמר לי היה לשמור שהמקום יהיה יבש, בדגש על זיעה, ובהפניה מצוין להסיר את התפרים לאחר עשרה ימים. שאלתי הפשוטה היא - האם בזמן שאני מתקלח עלי להימנע מלהרטיב את המקום? (או שדוקא יותר חשוב לסבן אותו כדי לשמור על הניקיון?) במידה והתשובה כי שיש להימנע מהרטבת האיזור - לכמה ימים מומלץ לשמור על כך? תודה ושבוע טוב

24 שעות אחר הניתוח אתה בהחלט יכול להרטיב ולסבן, ואח"כ ליבש בעדינות, ומעבר לכך, בימי הקיץ, עדיף לחזור על הפעולה פעמיים ביום!

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית