רקמת שד נוספת - כאבים בזרוע/הגבלת תנועה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

03/04/2022 | 17:06 | מאת: דקלה

באולטרסאונד שעשיתי לפני טיפולי שימור פוריות (לפני כחצי שנה), אובחנה "רקמת שד נוספת, רקמה שומנית". כאשר קראתי על משמעות Accessory breast tissue/ polymastia הבנתי שהעובדה שיש לי הרבה פעמים כאבים בזרוע, הם ככל הנראה לא בגלל שנתפס לי משהו ולא דבר שמסג'סיטים יוכלו לפתור... (מה שחשבתי בעבר). כירורג השד של הקופה אמר שמדובר בניתוח מסיבות אסטתיות (מחיר יקר יותר), למרות שאמרתי לו שמאחר ויש לי הגבלה מסויימת בתנועת היד (ככל הנראה בסנכרון לתקופת המחזור החודשי), העניין אינו קוסמטי, לדעתי, אלא רפואי. ניסיתי להבין בזמנו איך ניתן לאתר כירורג "אמיתי" שמנתח ומתמחה בכירורגית שד, אך מאחר והלכתי לאיבוד שמתי את העניין בצד. לפני כשבוע וחצי סיימתי סבב שימור פוריות ראשון (על ההורמונים שמוזרקים בו). פחות משבוע לאחר השאיבה, התחילו לי כאבים משתקים בזרוע, ברמה שכל תזוזה של מילמטר כאבה. כדורים אני בדכ לוקחת בבודדים רק כשיש לי כאב ראש, הכאב הפעם היה כלכך בלתי נסבל שלקחתי 2 אדוויל ומרחתי וולטרן. ניסיתי ללכת לקופה, אך האחות של כירורגית השד החליטה שמדובר בעניין אורתופדי, ושם לא היה עם מי לדבר. השאלה שלי היא: 1. האם לא נכון להניח שההורמונים הם שגרמו/תרמו לדלקת(?) באותה רקמת שד נוספת? 2. האם על בסיס הכאבים האלו, ניתן להניח כי במצב של הריון (בהמשך) הכאב עלול להיות זהה ואף מתמשך ? (הבנתי שלרוב נשים מגלות על רקמה נוספת בעת ההריון, בגלל ההורמונים המשתוללים). 3. איך ניתן לאתר מנתח שמבין שלא מדובר בעניין קוסמטי פרופר (כן, יש גוש מתחת לבית השחי, אבל הוא פחות מפריע לי)? איזה כירורג מתמחה בתחום הזה ויכול לבדוק ולהמליץ במידת הצורך על ניתוח שאינו מסיבות קוסמטיות? נב - ממה שזכור לי באולטרסאונד נאמר בע"פ שיש רקמת שד נוספת גם ביד השנייה, אך היא ככל הנראה לא משמעותית ובכל אופן היד השנייה, עד כה, לא כאבה לי. לעזרתך אודה

שלום רב, בשורה התחתונה: קשה לי לייחס את הכאב ביד לרקמת השד העודפת. הסיבה: הייתי מצפה שאם מדובר בהשפה ההורמונתית הרי שהיה גם כאב בחזה, ובוודאי גם בצד השני. ההגדרה האם מדובר בבעייה אסתטית או רפואית תלוייה בגורמים רבים: כמות הרקמה העודפת, מידת ההפרעה (לא כאב אלא התפיחות אם היא משמעותית), מי שיקבע זאת ומי שאמון על הניתוחים אלההוא הכירורג הפלסטי.

03/04/2022 | 21:50 | מאת: דקלה

תודה על המענה המהיר. ובכל זאת, זו בדיוק הסיבה שניסיתי להבין איך ניתן לאתר מישהו שמתמחה ברקמת שד נוספת. אני לא יודעת (רפואית) למה הכאב הוא רק שם. בUS רק הצד הנ"ל מצויין, ולצידו BIRADS 2 לגבי הצפיפות. ההגיון אומר לי שבהשוואה לחזה, את הידיים נוטים להניע ולכן קל לשים לב כאשר לא ניתן בשל הכאב. אמנם בארץ נראה שאין יותר מדי מידע בנושא (אני לפחות התקשיתי לאתר), ואולי בגלל זה אני מתקשה למצוא מומחה בתחום, אך הספרות הרפואית מצביעה על קשר ישיר להורמונים (לגבי התפיחות, אם הכוונה היא לחיצונית מתחת לבית השחי, אז היא גם קיימת ומשנה גודל פעם בחודש, אך שוב, הפאן האסטתי פחות מפריע לי בשלב הזה): "The tissue frequently becomes symptomatic during menarche, pregnancy, or lactation as it responds to normal fluctuating levels of hormones." Loukas M, Clarke P, Tubbs RS. Accessory breasts: a historical and current perspective. Am Surg. 2007 May;73(5):525-8. PMID: 17521013. "Patients usually present with axillary lump, pain, and cosmetic issues. Accessory tissue in axilla can cause discomfort and pain, even restricted shoulder joint movement, and it can be cosmetically unacceptable" Kulkarni, D., 2020. Clinical presentations of breast disorders in pregnancy and lactation. Diseases of the Breast during Pregnancy and Lactation, pp.33-39. " Accessory breast tissue may be asymptomatic or may present as a palpable mass with or without monthly premenstrual changes, such as tenderness and swelling. Its size can change during the menstrual period and may swell during pregnancy or lactation. Accessory breast tissue is often inconspicuous until puberty or even pregnancy, when hormones, particularly estrogens, progesterones, prolactin, and human placental lactogen, affect accessory breast tissue in the same way as they affect normal breast tissue. These effects may lead to further development of the tissue, pain (especially during menstruation), restricted arm movement, cosmetic concerns, and irritation from clothing, especially during lactation.6,13 Various lesions, both benign and malignant, can develop in accessory breast tissue. " Lim, Hyo Soon, et al. "Sonographic findings of accessory breast tissue in axilla and related diseases." Journal of Ultrasound in Medicine 36.7 (2017): 1469-1478. "a patient with accessory breast tissue may be asymptomatic and unaware of the presence of accessory breast tissue. Alternatively, because accessory breast tissue, like normal breast, responds to hormonal influences, it may come to attention during menarche, pregnancy, or lactation [2, 8].." Read More: https://www.ajronline.org/doi/full/10.2214/AJR.13.10930 The ABCs of Accessory Breast Tissue: Basic Information Every Radiologist Should Know Ersilia M. DeFilippis and Elizabeth Kagan Arleo American Journal of Roentgenology 2014 202:5, 1157-1162

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית