האם תעלם?

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

25/06/2013 | 18:32 | מאת: כוויה לפני 7 חודשים

לפני 7 חודשים נשפך עלי סיר של מים רותחים (על הירך, השוק וקצת בכף הרגל). נסעתי למיון, טופלתי בסילברול עד שהכוויות נסגרו (לקח יותר מ- 3 שבועות למיטב זכרוני). הכוויה בדרגה 2 - עמוק. כרגע אני עם צלקות אדומות. (שטוחות, ורק בחלקין ממש מזעריים בשולי הכוייה בירך יש מעט בליטות, אבל אמרו לי כחודשיים אחרי הכוויה שאין טעם בחבישת לחץ כי הצלקות לא מורמות). נאמר לי שאין לחשוף לשמש לפחות שנה וחצי. (הפלסטיקאי שטיפל בי נסע לחול והראיתי לפלסטיקאי אחר לפני כ-4 חודשים שאמר שאין כרגע משהו אחר לעשות). יש לי מספר שאלות: 1. האם יש טעם במעקב נוסף? 2. מהו הצפי לכוויה כזאת? האם יש סיכוי שתעלם לחלוטין? זאת מן הסתם השאלה שהכי הכי מטרידה אותי(הפלסטיקאי המקורי שטיפל בי בקופת חולים אמר שאני מאוד בהירה וזה עשוי לסייע) 3. אני לובשת רק מכנסיים ארוכים בחוץ, גם מאחר שאין לחשוף לשמש וגם כי אסתטית זה מכוער מאוד. האם יש צורך להמרח במקדם הגנה ביום גם מתחת למכנסיים? 4. מה עשוי לסייע? האם עיסוי עדין מסייע בשלב הזה? (בהתחלה עיסיתי בשמן קוקוס)

כל הפעולות שאת עושה נכנות, ובעקר יש להמתין בסבלנות, כשנה וחצי אחר הרפוי. קרוב לוודאי יישארו סימנים כלשהם, שהם יותר בגדל של שינויי צבע מאשר צלקות. וזאת ככל שניתן לומר מבלי לראות במו עיני.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית