נוזל סיליקון בבית השחי

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית

21/06/2013 | 13:22 | מאת: אורלי

לפרופסור אולמן שלום, ברצוני לקבל את עצתך לגבי ממצאי US שקיבלתי היום.אני מתגוררת בחו"ל ולכן הדו"ח באנגלית. כעיקרון נמצא סיליקון בבית השחי השמאלי לאחר ניתוח חוזר שעשיתי לפני כשנה לאור קרע בשתל מניתוח שנעשה 14 שנה קודם לכן (אז נאמר לי שללא דליפה כלל מהשתל לאחר הניתוח להחלפה), השתלים הוחלפו ולגבהים לפי הדו"ח הכל טוב ובמקום וללא דליפה או נוזל חופשי, מלבד הממצא הבא: "in the left axilla, there is a 16mm lymph node that shows increased echogenicity which could suggest the presence of silicone. No other abnormal lymph nodes evident." אשמח לקבל את דעתך בנושא, מה עלי לעשות לאור הממצא הנ"ל, האם אפשר לחיות עם זה ללא סכנה בריאותית? בתודה, אורית

נוכחות סיליקון בבית השחי מעידה לכל היותר שהיתה דליפה, וכפי שאת מוסרת המשתלים הוחלפו, כך שאין צורך בעוד טפול. אין כל התוייה או צורך רפואי "לרוץ" אחר בלוטות עם סיליקון, שכן אין לסיליקון כל השפעה רפואית מזקת.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית, כוויות, רפואה אסתטית